lunes, 21 de enero de 2013

ELS ESCARABATS SABEN CONTAR.

ELS ESCARABATS.


Després de practicar actes de fecundació, els escarabats, en compte d'anarse'n, es queden un junt a l'altre i el mascle li posa la seva pata per damunt de la femella.

 L'escarabat de la farina sap comptar el nombre de mascles amb els que competeix per una femella. Quan l'escarabat de la farina copula amb una femella, es requereixen uns minuts perquè la fecundació es faci efectiva. Si durant aquest temps la femella copula amb un altre mascle, la fecundació primera no funciona. Per això el mascle es queda amb la femella.

Si l'escarabat detecta que el seu còpula corre risc de fracassar perquè hi ha mascles prop, roman amb la femella un temps per assegurar-se que funciona.
L'estudi demostra que l'escarabat és capaç d'explicar de manera seqüencial i reconeix, com quan se l'exposa a intensitats olfactives, quan se li ha posat en contacte amb un nombre de mascles major. 

Aquesta afirmació, pot ser estigui més estesa del que es dubtava.Enllaç: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/01/15/valencia/1358277610_436763.html

Video: http://www.youtube.com/watch?v=EMMYIuc3d70

Altres:  http://www.abc.es/comunidad-valencia/20130116/abcp-descubren-escarabajos-tambien-saben-20130116.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario