dilluns, 21 de gener del 2013

Brasil lluita contra un brot urbà de dengue



Les autoritats municipals de Camp Gran, al sud-oest del Brasil, estan intensificant les mesures d'emergència davant l'epidèmia de dengue que afecta la ciutat a causa de la gran infecció que pateix la ciutat.

Sembla que les fortes pluges, produides en les últimes setmanes, han augmentat el risc de reproducció del mosquit que transmet la malaltia.
S’ha pres  una mesura que permetrà reforçar els treballs de combat a l'epidèmia, el desplegament de mitjans i la compra de materials sense l'obligació legal de sotmetre'ls a concurs públic.
També altres mesures preses consisteixen en  la contractació addicional de 160 agents de salut, a més d’ intensificar els treballs de retirada de runes i l'aigua estancada dels carrers amb l'objectiu d'eradicar els nius de mosquits.

Camp Gran no és l'única ciutat afectada, Vitòria en l'estat de Esperit Sant també ha vist com han començat a augmentar els casos de dengue amb més de 1.500 casos en aquest mes. Segons les autoritats federals, dues persones han mort al país a causa del dengue.
A Paraguai, a l'altre costat de la frontera de Mato Grosso do Sul, vuit persones han mort per la febre i han estat registrats més de 8.500 casos sospitosos. El 2012, el dengue es va cobrar 70 vides d'un total de 30.823 contagis, xifres que superen els 17 morts i 9.040 casos de 2007 i les 15 morts i 13.559 contagis de 2010.
El dengue és una malaltia transmesa pel mosquit 'Aedes aegypti' i genera, entre altres símptomes, febres altes, mal de cap, vòmits i erupcions a la pell.

Noticia original

Noticies Relacionades:

Brasil lluita contra un brot urbà de dengue.

Una vacuna segura contra el dengue ... i res més.


S'enfronten brot de dengue a l'Havana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada