dilluns, 21 de gener del 2013

Quatre hèlix a l'ADN


Científics anglesos, després d’anys d’investigacions han aconseguit la manera de demostrar un altra cosa diferent al que a l’any 1953 descobriren els científics James D. Watson y Francis Crick sobre la composició de l’ADN, més concretament, la seua estructura de doble hèlix.
Aquesta investigació no sols s’ha centrat en demostrar que no hi ha una estructura de doble hèlix –ara hi ha quatre bris- sinó que també s’han centrar en trobar la manera de la formació de les cèl•lules humanes cancerígenes . Aquesta recerca ha mostrat una essencial relació amb la replicació de l’ADN que ens la que dona lloc a  la proliferació de moltes de les cèl•lules cancerígenes. Aquestes anteriors poden donar lloc a canvis en l’ADN i fracassos dels gens en la seua labor rutinària.

L’article que fou publicat a “ Nature Chemistry” tenia la intenció de comprendre millor la reproducció d’aquestes cèl•lules. Encara que el càncer és desenvolupat per oncògens, un member de l’equip d’investigadors de Cambridge asegura dient "Hem descobert que atrapant l'ADN amb molècules sintètiques podem segrestar-ho i estabilitzar-ho, proporcionant pistes importants sobre com es pot detenir la divisió cel•lular".

Notícia original

Notícies relacionades:
Video relacionat



1 comentari:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interesant, ja que canvia tot el que sabíem (pensavem que l'ADN era una doble hèlix). També crec que es un gran avanç tant com a descobriment com per a una possible detenció de les cèl·lules canceroses i que, si es continua investigant, podria arribar a salvar vides.
    Ací et deixe una notícia per a tindre més informació sobre aquest tema:
    http://www.fayerwayer.com/2013/01/cientificos-encuentran-molecula-de-adn-con-cuatro-helices-que-podria-ayudar-a-combatir-el-cancer/

    ResponElimina