diumenge, 27 de gener del 2013

L’origen dels gossos

Si ens preguntaren d’on venen els gossos, possiblement diríem: són descendents dels llops que han sigut domesticats pels humans per obtenir la seua ajuda a la caça. Doncs no es del tot correcte. Una investigació portada a terme per uns investigadors nord-americans i suecs de  la Universitat d'Uppsala, ho contradiu.

Exposen que amb la manca d’aliment, els llops van tenir que buscar-ne a les granges, passaren de menjar sols carn a alimentar-se també d’hidrats de carboni i midó, així, desenvolupan el seu sistema alimentari i digestiu. Això va fer necessari la seua proximitat amb les persones, d’on podríem explicar la domesticació.


Encara que no es sap certament quan començar questa transformació, gràcies al fòssils poden aproximar sobre diversos milers d'anys. Han arribat a la deducció de que aquest canvi alimentari va fonamentar l’evolució de l’animal salvatge.

-Vídeo relacionat:


- Notícia original

-Imatge relacionada

-Notícia relacionada

1 comentari:

  1. Es una bona investigació que no hi era assabentat. Esta molt ben resumida i s'enten mol be en una sola llegida. M'ha interessat molt saber d'aquest tema.

    Aci et deixe un link relacionat: http://nosinmiperro.es/el-perro-viene-del-lobo/

    ResponElimina