diumenge, 27 de gener del 2013

L'escarabat astrònom


Des de sempre els escarabats piloters s'han orientat per a traslladar les seues boles d'excrements, mitjançant el Sol, la Lluna i la llum de les estrelles.

Un grup de científics han descobert que aquests peculiars animals també poden orientar-se a través de la llum de la Via Làctia, aquesta qualitat no l'havien trobat, encara, amb cap animal. Els típics balls orientatius sobre les boles d'excrements, per a poder desviar-se de lluites contra altres escarabats, són els que els mantenen a seguir un camí recte i directe, durant tot el dia i la nit, gràcies a les estrelles i la llum de la nostra galàxia, aquests dos no són efectius, perquè en nits ennuvolades els escarabats es perden fàcilment.

Els investigadors de la Universitat de Wits van tapar els ulls als escarabats per veure que feien, i aquestos pujaven a les boles i intentaven fer els seus balls orientatius per a poder arribar a veure alguna llum. També van posar un escarabat prop d'un ciri, i aquest girava sobre si mateixa, no s'orientava. Van arribar a la conclusió de què els escarabats tenen una jerarquia de llums, i es centren en una per a poder orientar-se.

Malgrat tenir un cervell tan xicotet, queda demostrat que tenen una gran intel·ligència, per saber orientar-se i carregar boles més grans que ells.

Notícia original.

Notícies relacionades:

Els escarabats s'orienten en els clars i obscurs de la Via Làctia.

Per què l'escarabat piloter fa boles d'excrements?

Vídeo:


Todo por la caca: Escarabajos peloteros per raulespert

1 comentari:

  1. M´ha paregut molt interesant, ja que no sabia que els escarabats es guiaven per la via lactea i que tenien una jerarquia de llums per orinentarse.

    ResponElimina