dimarts, 15 de gener del 2013

La possible causa biològica de l'homosexualitat.

La qüestió de si l'homosexualitat té causes biològiques ha protagonitzat no pocs debats acalorats en el camp científic. Aquesta qüestió no s'hauria de veure més que com un intent de la ciència per explicar un tret de la conducta humana.

L'equip de Sergey Gavrilets, un grup de treball de l'Institut Nacional per a la Síntesi Matemàtica i Biològica, a Estats Units, creu haver trobat una pista que pot portar a descobrir el misteri de l'homosexualitat. La pista l'ha trobat en l'epigenètica. Es va valer d'experiments amb models matemàtics i va topar amb el resultat que la transmissió de marques epigenètiques específiques de cada sexe pot tenir paral·lelismes amb l'homosexualitat.

Segons les conclusions de l'estudi, les marques epigenètiques específiques de cada sexe, poden promoure l'homosexualitat quan escapen al esborrat i es transmeten del pare a la filla o de la mare el fill.
Hi ha estudis els quals els resultats apunten que es neix homosexual, el que implicaria que hi ha una base genètica en les preferències sexuals de cada individu. No obstant això, no s'ha trobat res qualificable com un gen principal de l'homosexualitat, tot i que nombrosos estudis han buscat una connexió genètica.
Les marques epigenètiques específiques de cada sexe i produïdes en una etapa primerenca del desenvolupament fetal protegeixen cada sexe de la notable variació natural en la testosterona que es produeix durant el desenvolupament posterior del fetus.
Diferents marques epigenètiques eviten que diferents característiques específiques d'un o altre sexe siguin masculinitzats si són femenins, o siguin feminitzats si són masculins.

Els investigadors van trobar que quan es transmeten marques epigenètiques específiques del sexe a una altra generació pot aparèixer homosexualitat en la descendència de sexe oposat.

Notícia original

Notícia relacionada 1: Estudi revel·la que l'epigenètica pot ser la base de l'homosexualitat.
Notícia relacionada 2: Quasi la meitat dels joves que pateixen abussos sexuals han pensat en el suicidi.


1 comentari:

  1. Em resulta molt interessant la noticia ja que és un tema comentat a l'actualitat i de grans diferencies d'opinió a l'hora de debatre'l.
    Com a investigació, la trobe una mica a falta de dades i no massa necesària, encara que no está mal conèixer el perqué de les coses ocurrents.
    Aquí deixe un enllaç que crec que és util per a aquest tema:
    http://www.taringa.net/posts/noticias/6139810/Cientifico-demuestra-las-causas-de-la-homosexualidad.html

    ResponElimina