divendres, 25 de gener del 2013

Jugar a futbol lesiona el cervell

Mai us heu preguntat si donar colps a la pilota amb el cap afecta als futbolistes?
Doncs un grup de científics de l'Escola Mèdica de Harvard, EUA, i la Universitat de Ludwig-Maximilian a Munich, Alemanya ens donen la resposta. Aquests han realitzat un análisis que consisteix en comparar els cervells de futbolistes professionals amb els cervells de nadadors.

Utilitzaren tensors de difusió d'imatge per a comparar-los i arribaren a la conclusió de que els jugadors de futbol, de almenys 13 anys d’experiència, tenien canvis en la transmissió d’informació entre neurones (matèria blanca) i problemes d’atenció, processament visual i memòria.

En conclusió, que els freqüents colps que pateixen els futbolistes utilitzant el cap en partits o entrenaments no són capaços de provocar commocions cerebrals, però si de provocar-ne similars als que es produeixen en pacients amb lesions traumàtiques lleus. Tanmateix els científics no ens poden donar les causes perquè no ho tenen clar, esperem que continuen amb la investigació i així trobar els motius d'aquests canvis.

Notícia original

Altra informació:

Jugar a futbol perjudica al cervell

Jugar a futbol danya el cervell

Vídeo:


2 comentaris:

  1. M'ha paregut una notícia interesant a la par de curiosa, ja que la gran part de gent que practica algún esport és el futbol, i és un dels més populars en la societat actual, per tant, hi haurà molta gent que pateixerà aquestes conceqüéncies en un futur.

    ResponElimina
  2. He elegit aquesta notícia ja que em pareix interessant el tema que s'exposa i crec que aportaria ajuda als jugadors de futbol ja que posen en perill el funcionament del seu cervell, crec que aquests deurien preocupar-se per la seva salut.

    ResponElimina