divendres, 18 de gener del 2013

Descobreixen un nou tipus de cèl·lula cerebral

Un grup de científics ha descobert unes cèl·lules al cervell desconegudes fins ara, les quals pareix ser que regulen algunes funcions cardiovasculars, i que podrien ajudar en el futur a tratar amb més èxit les infermetats cardiovasculars.
Els científics, del Institut Karolinska de Suècia, han identificat aquestes cèl·lules en ratolins. Aquestes cèl·lules es desenrotllen amb l’ajuda de l’hormona tiroidea. En el moment en que la glándula tiroides produeix massa o massa poca hormona tiroidea en algun pacient, aquest té possibilitats de desenvolupar problemes amb aquestes cèl·lules, que desembocaran en problemes cardiovasculars.
Se sap que que els pacients que pateixen d’alguna alteració de la producció de la hormona tiroidea (hipertiroidisme/hipotiroidisme) desenvolupen algun problema de cor si no són tractats correctament, per tant es pensava que aquesta hormona afectava directament al cor. Pero s’ha demostrat que també ho fa per mig d’aquestes cèl·lules.
Aquest descobriment permetrà en el futur tractar infermetats cardiovasculars des de el cervell, encara que açò encara queda un poc lluny. Els científics diuen que volen tractar amb dones embarassades amb hipotiroidisme, ja que la baixa producción d’aquesta hormona pot afectar també al fill en el que respecta a la producció de neurones.


1 comentari:

  1. Em sembla molt interessant la notícia, ja que no sabia que es necessités llum per desenvolupar correctament els ulls. El descobriment canvia fonamentalment la nostra comprensió de com es desenvolupa la retina.

    ResponElimina