dimarts, 15 de gener del 2013

Àfrica es queda sense lleons

Un informe de la ONG Lionaid (una organització encarregada d'estudiar i protegir els lleons) assenyala que els lleons estan apunt d'extingir-se.

Aquest estudi ha detectat que les zones mes afectades són l'oest i el centre del continent on tan sols queden 645, en comparació amb el sud i l'est que encara compta amb 15.000 exemplars. 

El biòleg Pieter Kat, director de Lionaid, pensa que açò es degut a que aquestos països son pobres i amés, als governs no els preocupen els lleons, llavors no apliquen cap tipus de polítiques per protegir-los. Una altra raó es que els lleons han sigut sempre considerats trofeus de caça. Per aquest motiu molta gent viatja a Àfrica, de manera que genera turisme i els països receptors trauen benefici (més motius per els quals el govern no aplica lleis per protegir-los).


Avui en dia queden 15.000 lleons lliures a tota Àfrica en comparació amb els 200.000 que hi havia fa 30 anys i amés han desaparegut en 25 països.

Si desapareix aquest animal, desapareixerà part del cor d'Àfrica.

Notícia original

Noticies relacionades:


1 comentari:

  1. He elegit aquesta notícia per a comentar perquè m'ha cridat l'atenció el contigut. A més que m'agrada tractar sobre temes pareguts. Em pareix que està molt be elaborada ja que dóna a entendre que alguns països no es precupen per una de les coses més importants de l'Àfrica, també hi ha un nombre d'animals que hi havia fa uns 30 anys superior al de l'actualitat, açò vol dir que si en aquests països la tecnologia ha augmentat, no saben utilitzar-la per a treballar amb els lleons o mínimament, preocupar-se per ells.

    ResponElimina