diumenge, 30 de desembre del 2012

Una proteïna que produeix llet materna pot estar vinculada amb el càncer de mama agressiu


Una de les proteïnes que produeixen llet (ELF 5) podria estar relacionada amb el càncer de mama, segons ha revelat un estudi realitzat per l'Institut Garvan d'Investigació Mèdica de Sydney (Austràlia).


   La proteïna ELF 5 es troba en totes les cèl·lules de producció de llet i cancerígenes. En no funcionar en aquestes últimes, fa que el càncer siga més agressiu: les cèl·lules canceroses no poden respondre adequadament a la proteïna i a més adquireixen unes característiques que fan que la malaltia siga més agressiva i més resistent al tractament. L'estudi ho ha demostrat després de desenvolupar teixits humans amb càncer de mama genèticament manipulats amb altes quantitats de ELF 5.

   De tots els tumors mamaris dues terceres parts són tractats amb teràpies antihormonals i el terç restant necessita quimioteràpia. Els primers tenen baixos nivells de ELF 5, mentre que els pacients tractats amb quimio tenen nivells alts, el que significa que si es troba un fàrmac dirigit a aquesta proteïna, aquest serà molt útil per les dones tractades amb quimioteràpia.


Notícia original

Altres notícies:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada