dijous, 11 d’octubre del 2012

Una nova teràpia amb cel·lules mare podria curar la sordera

Més de 275 milions de persones al món pateixen de l’audició. A la universitat de Sheffield a Anglaterra han demostrat que les cèl•lules embrionàries es poden utilitzar per solucionar aquest problema de pèrdua de l’audició.
Els investigadors van realitzar l'implant de cèl•lules mare d'origen embrionari humà i agafant un ratolí, jerbus, (amb insuficiència auditiva) van ser capaços de tornar-los l'audició. De tots els tipus de sordera podria servir en un futur per a les de tipus neurosensorial.
Els investigadors van aconseguir atacar la malaltia des dels dos punts de vista, ja que aquest tipus de sordesa es caracteritza d’una banda perquè falten els cilis de l’oïda interna i d’altra banda per la pèrdua de les neurones del gangli espiral de Corti.
Després van cultivar in vitro les cèl•lules mare per separat per a que formaren precursores dels cilis i les neurones i les van implantar en els animals. El resultat va ser que la diferenciació de les cèl•lules mare es va implantar i arrelat en l'oïda dels jerbus.
Finalment els científics van comprovar si aquestes cèl•lules funcionarien una volta trasplantades en aquests ratolins.
Quan van trasplantar les cèl•lules progenitores a aquests ratolins, les noves cèl•lules van reemplaçar a neurones perdudes, es van reconectar i van mostrar una gran recuperació funcional.
Ara ja estan començant a fer proves en humans per saber si es pot curar alguns dels tipus de sordesa.


Notícia original
Altres notícies relacionades:

1 comentari:

  1. Em pareix molt interessant aquesta notícia ja que el fet de poder curar la sordera mitjançant cèl·lules mare és un gran avanç per al món de la ciència i la medicina.
    Ací et deixe una pàgina on s'explica detalladament la sordera http://www.who.int/topics/deafness/es/

    ResponElimina