dilluns, 29 d’octubre del 2012

Científics d´Oregón desenvolupen tècnica per curar òvuls humans de les malalties mitocondrials


Les malalties mitocondrials es transmitixen per via materna i afecten al 0, 02% dels recent nascuts. En la tècnica es trasplanta el genoma nuclear d´un òvul malalt a un sà.

Els gens humans es troben en els cromosomes del nucli però alguns estan a les mitocondrials. Aquestos gens i les seues mutacions causen greus malalties en els òrgans que més energia necessiten, com el cor, el pàncrees, el cervell, els ronyons y els músculs.

La idea es que les dones que les dones portadores d´alguna malaltia mitocondrial curen els seus òvuls per fertilització in vitro, i al Centre Nacional de Investigació amb Primats de la Universitat d´Oregón, s´ha demostrat una eficàcia d´un 75%. El treball s´ha publicat en Nature.


La meitat dels òvuls es desenvolupen bé fins a la fase adequada per implantar-los (blastocist), però els científics no ho han fet a l´úter d´una dona ja que es necessitaria l´aprovació de la FDA, encara que en el "macacos Rhesus" ja s´han produït quatre individus sans. Malgrat açò els científics han comprovat que aquestos embrions són normals emprant la tècnica de derivació de cultius partint del embrions sans. Les proves mostren els mateixos resultats que els que s´obtenen dels embrions sense cap manipulació.

Encara que la curació d´aquestos embrions es virtual el que els investigadors volen demostrar es que es pot substituir totalment l´ADN mitocondrial d´una dona pel d´altra.


Notícia original


Notícies relacionades:

http://www.solociencia.com/biologia/06021063.htm

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/10/24/noticias/1351094425.html


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada