dissabte, 20 d’octubre del 2012

Investigació sobre el Parkinson realitzat a Barcelona sobre nous tractaments terapèutics



Un estudi revela que el dany al nucli de les cèl • lules mare neurals presenta un paper important en el Parkinson.
Segons Izpisúa, líder de l'equip del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB), "aquest treball identifica la degradació del nucli com un factor primerament desconegut en la malaltia de Parkinson".
Les cèl • lules mare neurals són aquelles amb capacitat de diferenciar-se en diferents tipus de cèl • lules del sistema nerviós i es troben en el teixit nerviós dels adults.





Els científics han descobert que la mutació modifica la membrana provocant que les cèl.lules és trenquen, i no poden originar noves neurones funcionals.

Els investigadors reprogramaren cèl • lules de la pell de pacients amb Parkinson i van obtindre cèl.lules mare de pluripotència, que després van ser diferenciades a cèl • lules mare neurals. Aquestes conserven la mutació.

Izpisúa afirmà : "els estudis sobre cèl • lules mare neurals eren complicades de realitzar perquè aquestes s'havien de dividir a partir del cervell dels pacients".
És la primera vegada que es pot unir  la mutació en l'enzim LRRK2 amb alteracions en cèl • lules mare neurals en la malaltia de Parkinson.

Els investigadors van contrastar els seus resultats amb mostres de cervell post mortem de pacients amb Parkinson i  trobaren el mateix canvi en la membrana nuclear.

Aquesta descubriment obri la porta per al tractament farmacològic de pacients amb Parkinson.
Però encara no saben si aquestes alteracions causen el Parkinson o en són una conseqüència, i podria oferir pistes sobre nous enfocaments terapèutics.



- Noticies relacionades:


- Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada