divendres, 12 d’octubre del 2012

Virus caníbals

Un "virófago" és un ésser que es "s'alimenta" de virus, per tant un virus "virófago" és un virus "caníbal" que parasita a altres virus.

Fins fa ben poc, es pensava que un virus era la quinta essència del "mal": absolutament tots els virus coneguts són paràsits cel·lulars, normalment matant a la cèl·lula implicada.

Tothom odiava als virus perquè no aportaven res de bo a la naturalesa ... fins ara.

El 2008 es va descobrir per primera vegada en cultius "purs" de virus del gènere Cafeteria,una espècie nova de virus que infectava l'anterior.
Ara s'acaba de publicar un nou estudi que parla d'un altre virus que infecta virus, en aquest cas en un llac d'aigua salada prop de l'Antàrtida.
Només això ja de per si és molt interessant, però és que a més es dóna la situació que aquest virus infecta un virus paràsit d'una classe de bacteris fotosintetitzadors vital en l'equilibri biològic del llac. Per tant, aquest virus "caníbal" "protegeix" al bacteri de ser aniquilat i, per tant, manté estable l'ecosistema del llac.
Per descomptat, podem posar-nos a somiar una mica i imaginar "vacunes" de virus "virófagos" que parasiten virus concrets com, per exemple, el del SIDA.

Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada