dimarts, 23 d’octubre del 2012

Un bacteri 'fabrica' l'últim aliat contra tuberculosi resistents

Un nou aliat, la piridomicina per a la tuberculosi, estesa en zones d’Àfrica, Àsia, Europa i Llatinoamèrica, s’ha mostrat eficaç contra ceps que s’han fet forts davant d’un dels principals fàrmacs utilitzats contra el bacil, la isoniazida.
La substància que produeix la piridomicina és un assassí de la Mycobacterium tuberculosi i és també activa contra ceps que han desenvolupat resistències a medicaments de primera línia. Per això Cole diu que l’ús d’aquest antibiòtic es podria convertir en una alternativa terapèutica als tractaments actuals.
Investigadors van identificar la proteïna lnha com la principal diana a la qual es dirigeix la isoniazida en el patogen causant de la tuberculosi. En els ceps resistents, les mutacions en el gen impedeixen que actue. No obstant això, la piridomicina és capaç d’esquivar les mutacions, i aconsegueix impedir el gen i atacar el bacil de Koch.
“Fan falta nous fàrmacs per fer front a multirresistències, tot I que caldrà esperar als assajos clínics per analitzar l’eficàcia real del fàrmac”. Afirma Enrique Ortega, cap de la unitat de malalties infeccioses de l'Hospital General de València.








Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada