dimarts, 16 d’octubre del 2012

EL CERVELL ESPECIAL DELS AFINADORS DE PIANO


En els últims temps s’han desenvolupat estudis referents a l’evolució que el cervell experimenta depenent del treball que un individu pot realitzar.
Un estudi portat a lloc pels investigadors del Univesity College de Londres i la Universitat de Newcastle, i publicat en la revista Journal of Neurosciencie ha demostrat que l’afinació de pianos pot donar lloc a canvis en l’estructura cerebral (depenent dels anys de professió de l’individu en qüestió).



El més interessant és que aquest canvis no es torbaven a la part auditiva del cervell, sinó que va produir canvis tant a la matèria girs com a la matèria blanca de l’hipocamp, és a dir, en una part del cervell associada a la memòria i a la navegació.
Altres estudis del Centre Wellcome Trust de Neuroimagen de la UCL han demostrat una evolució en altres zones de l’hipocamp de molts taxistes, ja que aquests han de memoritzar detalls específics imprescindibles per a moure’s per tants carrers.




Aquestes notícies ens fan pensar que el cervell és flexible inclús en l’edat adulta, fent que molts records relacionats amb competències específiques poden deixar canvis en l’estructura del cervell.


Notícia original

Notícies relacionades:
Més informació sobre la notícia.
Informació extra del Science News.
Què és l’hipocamp?
Com afinar un piano i informació sobre aquest treball.


Vídeos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada