diumenge, 28 d’octubre del 2012

La filla de Lucy.


Els científics saben que Lucy, la primera Australopithecus afarensis descoberta, era bípeda i caminava dreta . Ara han arribat a la conclusió de que esta primat de 3,2.milions d'anys i la resta de membres de la seua espècie també trepaven als arbres.
Aquestos antecessors del gènere Homo tenien la articulació del muscle orientada cap amunt, lo que reforça la hipòtesis sobre el seu comportament arbori i demostra les seues semblances amb els simis africans moderns.
La morfologia del omòplat està relacionada amb els hàbits locomotors.
Els investigadors en concret han analitzat el cas de Selam  , un exemplar juvenil de A.afarensis de uns tres anys de edat encontrat a Dikika (Etiopía) en 2000. Selam es coneguda com 'la filla de Lucy' per la proximitat geogràfica de ambdós fòssils, a pesar de que les restes de la filla de Dikika, amb 3,3 milions de anys, son mes antics.
En primer lloc analitzaren el desenvolupament i la evolució de la forma del omòplat dels homínids existents, lo que els va permetre conèixer les diferencies morfològiques entre els exemplars joves i els adults.

Noticia original:

Noticies relacionades:
Noticia 1
Noticia 2


Video:


1 comentari:

  1. Está molt be la notícia,els links están molt ancertats i molt ben explicats,la notícia está ben resumida i el vídio es curios encara que si estiguera en español millor.En general es una notícia interesant i ben feta.

    ResponElimina