dimecres, 24 d’octubre del 2012

Un estudi mostra com la malaltia d'Alzheimer mata les cèl•lules del cervell



La manera en què el mal d'Alzheimer mata les cèl•lules  del cervell segueix sent un misteri , però els investigadors de la Universitat de Michigan han descobert una clau que sustenta la idea que unes proteïnes petites foraden les neurones.
Les petites  proteïnes, anomenades  pèptids beta amiloide, son els sospitosos principals en la causa de la mort cel•lular que acompanya al mal de Alzheimer. Elles conformen la major part de les fibres senils de placa que es troben al cervell dels pacients als quals se'ls practica l'autòpsia. Els investigadors ofereixen diverses hipòtesis sobre la manera com els pèptids poden causar la malaltia, esmenten l'estrès oxidatiu, o un desequilibri en els ions de calci causat possiblement per orificis en les membranes cel•lulars.

Les conclusions dels investigadors de la UM donen suport sòlid a la idea que els pèptids amiloides danyen la membrana al voltant de les cèl•lules  nervioses i condueixen al moviment descontrolat dels ions de calci en el seu interior. Els senyals del calci són un mitjà important de comunicació entre les cèl•lules i les cèl•lules sanes regulen el seu flux amb precisió. Aquest  mecanisme tòxic  podria actuar per compte propi o juntament amb altres cursos, i porta en última instància a una pèrdua de cèl•lules  cerebrals en els pacients.

El treball podria ajudar en la recerca de tractaments del mal d'Alzheimer que bloquegin la formació de porus per part de grumolls de beta amiloides. I podria plantar qüestions sobre l'eficàcia potencial de medicaments que apunten a treure les acumulacions grans de beta amiloides.

Noticia original

Noticies relacionades
Dissenyen anticossos contra la Malaltia d'Alzheimer

Un fàrmac utilitzat contra el rebuig de trasplantaments podria retardar l'Alzheimer

Video

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em sembla molt interessant ja que l’alzheimer es una malaltia molt greu i que afecta un gra nombre de gent. Amb el descobriment d’aquestos pèptids pèptids beta amiloide es dóna un gran pas perquè per a poder trobar una cura primer hi ha que saber ben be quin es el problema.

    ResponElimina