dijous, 25 d’octubre del 2012

Un nou mètode evita la transmissió de malalties heretables de mares a fills


Aquesta setmana s’ha descobert un mètode preventiu contra malalties relacionades amb problemes genètics a la mitocòndria de la cèl•lula.

A la Universitat d’Oregó substituint l’ADN mitocondrial en 65 ovòcits humans han vist que el nombre de ovòcits fertilitzats després de la transferència  és semblant a quan es fertilitzen en ovòcits sans.  Encara que mitja part han patit defectes la resta d’aquests ovòcits es desenvolupen adequadament fins als blastòcits.

“ Amb aquest procés hem demostrat que l'ADN mutat pot ser reemplaçat per còpies sanes en cèl•lules humanes”, explica Shoukhrat Mitalipov. Aquest mètode seria una bona alternativa per a evitar que les malalties passen de mares a fills.

Aquesta investigació va estar realitzada anteriorment amb òvuls congelats de primats no humans i es veié que aquest mètode era possible ja que al reemplaçar les mitocòndries nasqué un nadó sa.

 En conclusió, si hi ha mutacions a l’ADN mitocondrial existeix el risc que els nadons naixquen amb malalties neurològiques i aquest estudi ha estat realitzat per a traure el mètode que evite aquest problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada