diumenge, 28 d’octubre del 2012

Proteïnes clau per al càncer de mama.


El càncer de mama és el més freqüent en dones. Encara que la seva taxa de curació prop del 70%. Investigadors del Centre d'Investigació del Càncer (IBMCC), han trobat sis proteïnes que ajuden a la seva extensió.
El càncer de mama és un dels més freqüents en l'actualitat. A Espanya es diagnostiquen cada any uns 15.000 casos nous (entre els 45 i 55 anys,) aquest tumor presenta una major mortalitat en dones, també es desenvolupa en homes (66%). No obstant això, aquells pacients que recorren a la malaltia després del tractament inicial tenen la curació més reduïda.
La investigació va començar la proteïna Vav3, perquè es va veure que estava sobreexpressat en casos de càncer. En inactivar, juntament ael Vav2, es va descobrir que les dues proteïnes eren clau en el creixement del tumor. i aquestes ho allargaven.

Aquestes no actuen directament en el càncer. Són part del procés regulador de l'activació d'altres gens. Van seleccionar quatre proteïnes "Ilk, Inhibina betaA, ciclooxigenasa 2 i Tacstd2" que disminuïen el creixement del tumor primari i eliminaven del tot les metàstasis del càncer de mama al pulmó.

Noticia original

Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada