dimecres, 24 d’octubre del 2012

Nuevo caso de escultura viviente

La nova fascinant mescla entre l’art i la ciència, un artista amb els seus companys de la Universitat de Liverpool en el Regne Unit crea una escultura biològica i la descriuen com ‘’un baló de futbol vivien’’.

La estructura la qual esta fabricada a base de cèl•lules de vegiga de porc es obra de l’experimental John O’Shea, el cual va treballar amb John Hunt durant un poc mes de dos anys per a crear-la, la cual fou inspirada per alguns dels antics balons, fets de vegiga de porc.

John O'Shea va dir: quan me vaig assabentar del transplant de vegiga artificial vaig pensar que podria re inventar el futbol amb un procés similar.

Primer que res, John va aprendre a mantenir les poblacions de cèl•lules en el laboratori durant els primers sis mesos. Van dur a terme alguns experiments per desenvolupar el procés del cultiu del baló, des de l’obtenció de les cèl•lules animals per a la creació de materials especials per a que el teixit adoptara la forma de baló de futbol.

La recopilació va ser un poc costosa lla que volia utilitzar el mateixos materials que s’utilitzaven tradicionalment en ves de utilitzar cèl•lules d’un proveïdor comercial, assegurant-se de que el material no estava contaminat per al laboratori.

El treball acabat s’ha format en la peça central en la exposició ‘'Abandon Manchester Dispositivos’’, mostrant una gama d’art en el marc de la ‘’Olimpiada Cultural 2012’’. Aquest treball va ser finançat a través de l’artista del Wellcome Trust en el programa de residencia.


Enllaç Noticia

Enllaç relacionat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada