dimecres, 24 d’octubre del 2012

Descobreixen una balena que imita les veus humanes


Un equip d'investigadors nord-americans es va sorprendre en descobrir que les vocalitzacions d'una balena beluga s'assemblaven bastant al llenguatge humà.
Els investigadors van escoltar a una balena de nou anys anomenada NOC fer sons per sota del normal i amb accents entretallats.
Les balenes  són conegudes com "els canaris del mar" pels seus cants aguts i encara que existeixen nombrosos informes anecdotaris sobre balenes fent sons humans, cap havia estat gravat fins ara.
Els científics van descobrir que les explosions vocals succeeixen al voltant de tres vegades per segon, amb pauses que recorden al llenguatge humà. Les anàlisis de les gravacions van mostrar que la freqüència entre elles s'estenia en "harmonia" sent un comportament dels humans. Van descobrir  que podia canviar ràpidament la pressió en la seva cavitat nasal per produir els sons.
Per amplificar les parts amb baixa freqüència de la seva vocalització, la balena infla més del normal el que es coneix com el sac vestibular de l'orifici nasal, el qual normalment actua per aturar l'aigua que entra als pulmons.
"Els sons que escoltem són un exemple clar de l'aprenentatge vocal de la balena blanca" va dir Sam Ridgway, president de la Fundació Nacional Marina de Mamífers i autor principal de la investigació.

Noticia original 

Noticies relacionades
Els dofins parlen "balleno" ... ¡En somnis!

Albiren una balena albina al nord d'Austràlia


Video



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada