dissabte, 13 d’octubre del 2012

Una vacuna en estudi contra el papil•loma aconseguís retraure el càncer cervical.

El virus del papil•loma humà és una de les principals causes que pot aparèixer en les dones donant lloc a un càncer cervical un dels segons càncers més comuns. Un estudi realitzat per el metge Mark Bagarazzi, ha permet experimentar amb 18 dones que patien  neoplàsia cervical, administrant-les una vacuna que ha sigut anomenada VGX-3100. Aquesta teràpia ha sigut desenvolupada per Inovio Pharmaceuticals i la universitat de Pensilvània (EEUU).
Els resultats obtinguts en aquest estudi suggereixen que aquesta ‘vacuna’ podria ajudar a estimular els processos de retrocés del càncer en persones ja infectades per VPH. Encara que aquesta vacuna es similar a la que hi es pot trobar als mercats, presenta dues diferències. La primera, sols s’utilitza per a dones ja infectades per el virus i la segona diferència es que s’injecta amb impulsos elèctrics. Amb els impulsos elèctrics s’adonaren que aquesta tècnica anomenada científicament “electroporació”  condueix una forta resposta immunològica específica al VPH en persones afectades.
VGX-3100 està fabricada a partir de dues parts del ADN anomenats plasmidis, que codifiquen dues proteïnes present en el papil•loma. “Quan el virus infecta les cèl•lules que son sanes, les proteïnes E6 i E7 inicien un procés per a convertir-les en canceroses” Explica l’investigador en l’estudi.
Tot i com va comprovar,  una injecció d’ADN víric desperta el sistema immune generant suficients defenses. Encara que amb l’electroporació i ADN hagin aconseguit un bon resultat no es sabrà cert si la vacuna es eficaç o no fins que no es faci un segon estudi.

Notícia original

Notícies relacionades:
-Càncer de cèrvix 
-Recomanen vacunar als menors contra el virus del papil•loma humà 

Video relacionats:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada