dilluns, 22 d’octubre del 2012

El 90% de la població considera poc problable infectar-se del virus VIH.

Segons els resultats  d'una investigació que ha realitzat la Societat Interdisciplinària de la Sida (Seisida), en col·laboració amb Gilead, la població no acaba d’acceptar que el SIDA pot afectar a qualsevol persona.

El 90% de les persones pensen que es poc o gens problable que tinguen aquesta greu enfermetat ja que l’associen a certs grups com, els gays o els drogadictes.
A Espanya hi ha entre un 30%-40% que ignoren que están afectats pel virus VIH. Això es un greu problema ja que poden infectar a altres persones.
Seisida creu que entre 54%-65% de les noves infeccions son causades per les persones que no saben que pateixen la malaltia.
Alguns experts creuen que aquestes dades són errònies. Per exemple, el director del Pla del VIH / Sida de la Colúmbia Britànica (Canadà), Julio Montaner, ens aconsella fer-se la prova a tota aquella persona que hagi mantingut relacions sexuals en els últims 30 o 40 anys.
No es pot estar segurs de no haver-se infectat ja que l’existència d’infidelitats fa que ni el matrimoni estiga lliure de risc
La prova del VIH es pot fer totalment confidencial i gratuitament en ONG, en ambulatoris i també en farmàcies d’algunes comunitats autònomes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada