divendres, 12 d’octubre del 2012

Allà on arriba Coca-Cola, que arribin també els medicaments



No és difícil trobar un refresc del gegant americà en qualsevol racó del planeta, fins les aldees africanes més recòndites arriben les llaunes vermelles. Per aprofitar la seva àmplia experiència i la seva extensa xarxa de distribució, el Fons Global contra la SIDA, la Tuberculosi i la Malària ha signat un acord amb Coca-Cola amb una sola idea: que on arribin els refrescos puguin arribar també les medicines essencials.


La idea és que les organitzacions d'ajuda puguin aprendre i beneficiar-se de l'experiència de la companyia de refrescos per fer arribar els fàrmacs necessaris a qualsevol poblet remot on siguin necessaris.

El 'projecte última milla' té el suport de la iniciativa global que apadrina Bill Clinton i també de la Fundació Bill i Melinda Gates.
La col·laboració va començar a gestar l'any 2010 en territori tanzà, i la idea és expandir en una segona fase al 75% del territori de Tanzània i també a Guanya i Moçambic.

Segons explica el Fons Global en una nota de premsa, fins ara la iniciativa ha permès fer arribar medicines a 20 milions de persones i reduir en uns 25 dies el temps que tarden a arribar fins als pobles més remots. Tanzània és el segon país que més diners rep del Fons Global, un organisme internacional basat en ajudes de països donants, i les ajudes es destinen en un 39% a subministrar fàrmacs i productes sanitaris a les poblacions locals.

En aquest sentit, Gabriel Jaramillo, màxim representant del Fons, admet que no n'hi ha prou amb tenir les medicines, sinó que és un requisit imprescindible fer-les arribar fins als que les necessiten. "Els sistemes de subministrament a regions remotes del planeta no sempre funcionen eficientment, el que causa morts que podrien evitar-se", explica en el comunicat. "Hem vist que els productes de Coca-Cola sempre arriben a qualsevol part i pensem que amb la seva ajuda, nosaltres també podríem aconseguir-ho".

Coca-Cola fa arribar diàriament 1.800 milions de begudes a 200 països de tot el món. Aprenent de la companyia de refrescs, el Fons Global pretén que amb les medicines passi el mateix d'aquí a poc.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada