dijous, 11 d’octubre del 2012

Les persones amb diabetis tipus 2 es caracteritzen per tenir una flora intestinal específica


La diabetis és un trastorn metabòlic en el que el cos és incapaç d'obtenir suficient energia dels sucres.
La diabetis tipus 2 s'ha convertit en un problema mundial en el que tant els factors genètics com els factors ambientals desenvolupen la malaltia. No obstant això, la investigació ha demostrat que altres factors  (la flora intestinal) exercixen un paper en el desenvolupament d'aquesta.


 En aquesta investigació van realitzar la seqüenciació massiva de l'ADN microbià intestinal de 345 pacients amb diabetis tipus 2 i identificaren uns 60.000 marcadors associats a la malaltia.
Els investigadors van trobar que els individus sans tenen un major nombre de bacteris productors de butirat de manera que aquestos poden exercir un paper protector enfront a diversos tipus de malalties.També en els pacients amb diabetis tipus 2, es va registrar un augment en el nombre de patògens oportunistes. Aquests canvis en la composició dels bacteris intestinals es troben, per exemple, en pacients amb càncer colorectal.
Aquesta investigació estableix una base per a la comprensió de les característiques genètiques de la microbiota intestinal i la seua relació amb el risc de tenir diabetis tipus 2, a més ens proporciona una forma de classificar els microbis detectats per seqüenciació massiva.
Video:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada