dimecres, 17 d’octubre del 2012

BOMBOLLES DE GAS METÀ PUJEN A LA SUPERFÍCIE DES DEL MAR



El metà és un gas amb un potent efecte hivernacle, almenys vint vegades més potent que el diòxid de carboni, i per això és tan important vigilar les emissions, tant naturals com artificials, que pujen a l'atmosfera.
Des de fa molt de temps els científics coneixien la presència de dipòsits de metà acumulats al fons oceànic, que es mantenia en fusió gràcies als dipòsits naturals de gel congelat on es troben.
Uns estudis recents han descobert la font d'aquest metà marí, que no és altra cosa que un procés químic inesperat impulsat per un dels microbis més abundants al planeta, la arqueja Nitrosopumilus maritimus. Aquest organisme resideix en les zones del mar obert riques en oxigen.
Degut a l’escalfament del planta, que causa el descongelament dels pols,  les reserves de metà es començen a fondre, fent que bombolles de metà pujen fins a la superfície.  Els científics creuen que aquests escapes podiren  produir un augment de la temperatura, creant així un bucle de realimentació positiva, per la qual cosa cada vegada s’alliberarien més emissions, fent pujar més i més la temperatura terrestre.

Notícia original.

Notícies relacionades:
Informació sobre el gas metà
Més informació sobre la notícia.
Les investigacions marines de la pròxima dècada.


Vídeos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada