dilluns, 1 d’octubre del 2012

Realitzen la primera intervenció fetal del País Basc per corregir una complicació letal en bessons
La doctora Nerea Maiz, ginecòloga de l'Hospital Universitari de Creus, i l'equip de teràpia fetal van realitzar el passat 31 de juliol la primera intervenció fetal al País Basc. Es va tractar d'una gestant de 16 setmanes, embarassada de bessons monocorials. Va acudir a un control en el qual es va trobar una síndrome de transfusió fetus-fetal, una complicació que passa només en bessons monocorials, on en compartir la placenta també sol haver un intercanvi de sang entre els dos fetus.A la jove se li va detectar la síndrome de transfusió fetus-fetal, pel que un dels fetus dóna tota la sang a l'altre. El primer pràcticament es dessagna, mentre que el segon acumula molta sang, la qual cosa fa que aquest tingui moltes dificultats.

Aquesta complicació, si no es fa res, té un risc de mortalitat pràcticament del 100 per cent, sobretot quan ocorre en un estadi tan precoç. Maiz ha senyalat que aquest tipus de complicacions es donen en un de cada 2.500 embarassos i que, encara que és la primera intervenció que es realitza al País Basc, aquest servei s'ofereix a Madrid, Barcelona, Sevilla i Granada.

 Quan es produeix de forma tan precoç i severa com en el cas donat a conèixer és una complicació letal i el millor tractament és fer una fetoscòpia, que consisteix a introduir una petita càmera dins de la cavitat amniòtica i amb una fibra de làser cremar les comunicacions entre els vasos sanguinis dels dos nadons. En aquest cas, se li va proposar a la mare realitzar aquesta intervenció, que es va dur a terme amb èxit, i els bessons van nàixer el passat 31 de juliol.

Video:
  
noticia original
 noticies relacionades:
-notica 1
-noticia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada