dimarts, 16 d’octubre del 2012

La percepció visual femenina és diferent a la masculina

La percepció visual dels hòmens treballa de manera diferent de com ho fa el de les dones. Segons una nova investigació, els hòmens posseïxen una major sensibilitat amb els detalls d'imatges que canvien ràpidament, però les dones són millors a l'hora de diferenciar colors.

En la corfa cerebral es troben grans concentracions de receptors d'andrógens, les hormones sexuals masculines, sobretot en la corfa visual. Estos també s'encarreguen de controlar el desenrotllament de les neurones de la corfa visual, la qual cosa vol dir que els hòmens tenen un 25 per cent més d'estes neurones que les dones.

Un grup d'investigadors de la Universitat de la Ciutat de Nova York va realitzar un experiment en què va comparar la visió d'un grup d'hòmens i dones. Després que els voluntaris descrigueren els colors mostrats en l'espectre visual, es va veure que els hòmens necessitaven una longitud d'ona més llarga per a percebre el mateix color que les dones. Després se'ls va sotmetre a un altre experiment, en el que els hòmens van tindre major capacitat per a percebre imatges que passaven molt ràpid a diferència de les dones.
L'estudi indica de forma prou clara que cada sexe posseïx una capacitat visual lleugerament distinta, però el que no saben encara és explicar per què l'evolució ha afavorit esta diferència entre hòmens i dones.

Notícia original

Més noticies relacionades:

Video:

1 comentari:

  1. Aquesta notia en pareix molt interesant, ja que, la percepció entre el gènere masculi i femeni treballa de manera diferent cosa que possiblement provingua de les funcions primitives de cada gènere; possiblement siguí perquè els sexes van desenvolupar diferents habilitats psicològiques per adaptar-se als papers prehistòrics.

    Els homes els quals eren "caçadors" haurien de detectar preses des de lluny i també identificar aquests objectes amb més facilitat.
     
    A la mateixa vegada, la visió de les dones "recol · lectores" pot haver-se adaptat millor en el reconeixement dels objectes estàtics.

    ResponElimina