dimarts, 23 d’octubre del 2012

“Cuida’t. Menys sal és més salut”




L’Agencia de Seguretat Alimentària y Nutrició (AESAN) dependent del ministeri de Sanitat, llança una web i un perfil a “Twitter” per a que els espanyols puguen conèixer la sal que consumeixen a diari, la cantitat “oculta” d’aquest producte que contenen els aliments i també de com cuinar d’una manera més saludable.

El repte “Cuida’t. Menys sal és més salut”, es va presentar el dia 17 d’octubre per el president de la AESAN, Roberto Sabrido.
Aquest repte conté com a iniciativa reduir el consum de sal a España, comença a l’any 2010 quan es va aconseguir reduir durant 4 anys un 20% de sal, a través d’un acord amb els panaders.

Segons les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut (OMS) hi ha que consumir un màxim de 5 grams diaris i els Espanyols consumim 9,9 grams per persona diaris, és a dir, quasi el doble.
El 70% de la sal que ingerim és “oculta”, com la que es trova en embotits, menjars precuinats, etc.

Per a conèixer quanta sal consumim realment al dia, com cuinar de manera més sana, els aliments amb més sal “oculta”… la AESAN posa en marxa aquesta web:
Ací els internautes podran registrar-se al “Club d’amics” on, després de respondre a huit preguntes, rebrem un correu electrònic diari durant 20 dies amb consells saludables segons l’edat, tipus de treball, ritme de vida, nivell d’activitat física i alimentació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada