divendres, 26 d’octubre del 2012


un mètode per a previndre malalties greus heredades de la mare 

Un grup d'investigadors nord-americans ha desenrotllat una tècnica, per mitjà de la manipulació d'òvuls humans, per a evitar la transmissió de malalties mitocondrials, que actualment no tenen cura.

Les malalties  mitocondrials només pot transmetre-les la mare,perque és deuen a una o diverses mutacions de l'ADN.S'estima que un de10.000 xiquets nascuts te una patologia molt complexa i pot arrivar a causar la mort, no hi ha cura,solament tractament per a millorar alguns símptomes.
Aquests investigadors fa 3 anys van provar el seu estudi en mones i ara realitzat en humans, en l'experiment tenis 106 òvuls de donants sans sense cap transtorn  mitocondrial l'experiment va demostrar que aquest procediment era  eficaç per a eliminar tot rastre de mitocondris maters i amb cap posibilitat de transmissió d'una de estes malalties .
El procés consisteix en l'extracció del nucli que dona la mare per a inserir-ho dins de l'òvul de la donant a la cual també se li ha extret l'ovul.La tècnica es transferix l'ADN nuclear de la pacient a l'òvari  d'una donant sana. Pel que l'óvari continga la informació genètica de la mare  i els  mitocondrias sanes de la donant
Els òvuls van ser fecundats amb èxit  i els investigadors van buscar rastre de mitocondris de la mare , que es van descartar.
Aquests investigadors van fer un experiment amb òvuls de les mones que estaven congelats i amb òvuls frescos i van deduir que la taxa de fecundidat és semblant,l'estudi també mostra que les mones que van naixer amb aquests sistema no han desenrotllat cap malaltia mitocondrial ni da cap altre tipus.

Noticia original

Noticia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada