domingo, 28 de octubre de 2012

El bloqueig d'una proteïna combat el paràsit de la malaltia de la son

L'enfermetat de la son és causada per uns protozous anomenats tripanosomes, els quals són transmesos per la mosca tse-tsé provinent de dues zones d'Àfrica. Segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut sobre unes 7.000 persones a l'any són afectades amb el risc de morir si no són tractades, ja que actualment no hi ha una cura específica contra ella.

L’equip d’investigació espanyol dirigits per Miguel Navarro, de l'Institut de Parasitologia i Biomedicina López Neyra de Granada del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha trobat una proteïna, anomenada “quinasa TOR-4”, que podria ajudar en la recerca d’un possible tractament. Consistiria en l’aplicació d’aquestaquinasa de manera de què regula la multiplicació del paràsit dins de la sang de l’ésser humà.

El possible tractament no tindrà efectes secundaris en els pacients, ja que la TOR-4 combat directament els tripanosomes.


-Notícia original

-Imatges relacionades

-Notícia relacionada

1 comentario:

  1. Molt bona notícia, molt interessant açò que ho desconeixia así el pose una notícia relacionada : http://elvocerousa.net/salud/19874-bloqueo-de-proteina-puede-ser-clave-para-frenar-cancer-de-mama

    ResponderEliminar