divendres, 26 d’octubre del 2012

Record mundial de perforació al llit oceànic.


El Chikyu, un vaixell científic per a perforació en aigües profundes, va aconseguir recentment un rècord mundial en superar els 2.111 metres de profunditat en una perforació per obtenir mostres de roca, feta sota el llit marí davant la costa de la península japonesa de Shimokita, en el sector nord-oest de l'Oceà Pacífic.

Al Chikyu es va realitzar aquesta feina durant una expedició duta a terme en el marc d'un programa d'investigació marina internacional, el IODP. L'expedició va ser organitzada per l'Agència Japonesa per a la Ciència i la Tecnologia Marina i Terrestre (JAMSTEC).

Abans de batre el rècord en aquesta expedició, la perforació científica marina anterior més profunda en la història era de 2.111 metres sota el fons del mar, a la Fossa de Costa Rica.

El Chikyu és un vaixell de recerca científica d'avantguarda, capaç de perforar fins a 7 quilòmetres sota el nivell del mar. Està dissenyat per assolir parts molt profundes de la Terra, com ara el mantell, així com zones dels límits entre plaques on es generen terratrèmols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada