diumenge, 28 d’octubre del 2012

La NASA troba indicis que els cometes van poder portar la vida a la Terra

Investigadors de la NASA han descobert nous indicis que recolzen la teoria que la vida va poder arribar a la Terra amb un cometa (teoria de Panspermia).

Jennifer G. Blank va presentar l'experiment en la reunió anual de la Societat Química Americana, que consistia en recrear ,amb potents 'trets' de laboratori i un model informàtic, les condicions que existien en els cometes quan van bombardejat la Terra a una velocitat de 25.000 quilòmetres per hora. D'aquesta forma també s'intentava comprendre com els aminoàcids i altres elements dels primers éssers vius van aparèixer al nostre planeta.

Els aminoàcids són components de les proteïnes, que són fonamentals en qualsevol forma de vida, des dels bacteris a les persones. "La nostra investigació demostra que els blocs que van construir la vida van poder seguir intactes malgrat l'impacte i l'ona expansiva que produïa l'impacte del cometa", assenyala Black.

Açò demostraria que "els cometes podrien haver sigut realment els vehicles perfectes per a portar ací els ingredients químics que es consideren bàsics perquè evolucione la vida, els aminoàcids, l'aigua i l'energia".

Els cometes, són blocs de gasos, aigua, gel, pols i roca que els astrònoms anomenen 'boles de neu' brutes, i poden tenir més de 15 quilòmetres de diàmetre. Normalment, orbiten entorn del Sol, en el cinturó de Kuiper, però de vegades aconsegueixen introduir-se en el sistema i són visibles en el cel.



Noticies relacionades:



Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada