divendres, 5 d’octubre del 2012

L'exposició en edats primerenques als antibiòtics té un impacte en el desenvolupament i l'obesitat


Durant molt de temps els ramaders han utilitzat els antibiotics per a augmentar el pes de pollastres, porcins, bovins... Aquest treball (publicat a la revista Nature per investigadors de la Escola de Medicina de Nova York) revela com els antibiòtics poden alterar la composició i la funció dels bacteris en l'intestí (microbioma).
Els investigadors van administrar als ratolins antibiòtics en baixes dosis (STAT) i van observar que els ratolins que van rebre antibiòtics van tenir un augment de greix corporal. Després de sis setmanes havien guanyat un 15% en massa més de greix que els ratolins sense antibiòtics. També van observar que la densitat òssia havia augmentat.
Mitjançant l'ús d'antibiòtics es pot manipular la composició corporal i el desenvolupament en els ratolins joves, canviant el seu microbioma intestinal.
Després del descobriment dels antibiòtics en el segle 20, l'ús d'aquest s'ha incrementat en els anys posteriors. Actualment hi ha una preocupació per l'exposició massiva als antibiòtics que pot tenir conseqüències a llarg termini, el que ha provocat un augment de les investigacions en els efectes dels antibiòtics sobre el desenvolupament.
Aquesta investigació mostra la importància del microbioma en els primers anys de vida en condicions com l'obesitat. L'augment de l'obesitat és coincident amb l'ús excesiu dels antibiòtics. És possible que l'exposició primerenca dels nens als antibiòtics resulte en una condició d'obesitat més tard en la vida.


Altres notícies relacionades:
Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada