dissabte, 13 d’octubre del 2012

El risc de patir asma en edat preescolar augmenta si la mare va fumar durant l'embaràs


El fet de que la mare fume durant l'embaràs pot produir efectes perjudicials per a la salut com xiulets al respirar i asma en xiquets en edat preescolar. 



L'exposició al fum del tabac durant l'embaràs i després del part incrementa en els seus fills el risc d'experimentar malalties respiratòries (xiulets al respirar, apnea del son i asma) fet que complica la seua salut durant la infància. A pesar dels estudis realitzats, no van poder diferienciar entre els efectes de l'exposició del fum prenatal i postnatal. 

L'equip de la Dra. Ansa Neuman, de l'Institut de Medicina Ambiental dependent de l'Institut Karolinska a Estocolm, Suècia, va determinar que els xiquets les mares dels quals van fumar només durant l'embaràs tenien major risc de patir malalties respiratòries a comparació dels xiquets les mares dels quals no van fumar en l'embaràs. 

Les substàncies del tabac són nocives i comencen a manifestar-se en el sistema respiratori del fetus en una fase molt primerenca de l'embaràs, inclús abans de que la dona es done compter de que està embarassada.

Vídeos.



- Notícia original.
-Notícies relacionades.
  Els fills de mares fumadores, més propensos a consumir antidepressius.
  Xiquets en edat preescolar amb risc de desenvolupar asma.
/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada