dimarts, 16 d’octubre del 2012

Un de cada quatre xiquets falta a l'escola per símptomes de còlon irritable


El Dr Miguel Saps (especialista en Gastroenterologia Pediàtrica) és un dels assistents al Congrés Argentí de Gastroenterologia i Endoscòpia Digestiva 2012 on un dels temes que es va debatre va ser el Síndrome del Còlon Irritable (malaltia crònica d'origen desconegut de la qual els símptomes són dolor abdominal, diarrea o estrenyiment crònic).

"És normal veure que 1 de cada 4 xiquets pateixen aquesta malaltia" va assegurar Saps. A més les despeses econòmiques que genera són altíssimes ja que per arribar al diagnòstic final cal passar una sèrie d'estudis i proves. El no tenir un bon tractament no desencadena cap seqüela greu però és molest i té un impacte en la qualitat de vida del malalt: "Hi ha xiquets que no poden dormir, anar a l'escola o concentrar-se en l'estudi, no els passarà res, però es perden un any de col·legi en el pitjor dels casos" va assegurar Saps. Tot açò vol dir que els símptomes són banals però afecten en l'estil de vida i ànim de l'individu i en el cas dels més xicotets el desenvolupament de la malaltia influeix de manera negativa ja que és l'etapa de formació de tots els sentits del cos humà.

És important posar-li un nom al problema perquè molts pacients com jo busquen solucions i ningú els dóna un resultat concret. El SII es pot confondre amb la celiaquia ja que els símptomes són els mateixos per això es recomanable recurrir a un especialista en el camp com el Dr Zaragosí en València.

Notícia original

Altres notícies relacionades:


Video:

3 comentaris:

  1. Aquesta malaltia deu ser una de les més frustrants per als malalts degut a que, els metges estan fen-te moltes proves i no extrauen moltes conclusions, a més, com diu en la noticia fa que un alumne perfectament puga pedre un any d'estudi degut al còlon irritable.

    ResponElimina
  2. Segons com he llegit en algunes notícies, potser que aquesta malaltia siga causada per l'estrès que sofreixen les persones. Tenir aquesta malaltia deu de ser un poc desconcertant, ja que com dius en la notícia, els metges no troben cap solució concreta. Ací et deixe una pàgina on fiquen consells per a aquest còlon irritable.
    http://www.fisterra.com/salud/2dietas/colon_irritable.asp

    ResponElimina
  3. M'ha resultat curiós que aquesta malaltia no tingui orígens concrets, però lamentablement ho és. Segons altres fonts d'informació, els factors que solen intervenir en el desenvolupament d'aquesta malaltia són: l'estrès, la depressió i l'ansietat. D'altra banda també hi ha persones que poden presentar hipersensibilitat als aliments variats com el gluten de blat, l'ordi, el llevat, etc.

    Encara no s'ha trobat una solució exacta, però alguns metges recomanen prendre magnesi per millorar el trànsit intestinal i el estrés.Altre estimulant important que recomendian és el Tegaserod, el qual disminueix el dolor i la distención a l'intestí.

    Confiant en la ciència espero que es trobi una solució bona ja que avui en dia qui més se la juguen són els estudiants.

    ResponElimina