diumenge, 28 d’octubre del 2012

Nova teràpia amb cèl•lules mare podria curar la sordera.



Més de 275 milions de persones en el món pateixen d'una moderada o una profunda pèrdua de l'audició. Molts d'eixos casos són causats per una bretxa en la relació entre l'oïda interna i el cervell.
Els investigadors van realitzar l'implant de cèl•lules mare  d'origen embrionari humà i van ser capaços de tornar l'audició a jerbus (un tipus de rosegador) que són normalment sords. Els investigadors van aconseguir atacar la malaltia des dels dos punts de vista possibles d'una banda, falten els cilis de l'oïda interna, que són els encarregats de transformar l'energia mecànica de les ones sonores en l'energia elèctrica que transmet el nervi i per un altre costat la perduda de les neurones del gangli espiral de Corti, que són les encarregades d'arreplegar este senyal.
Després van cultivar in vitro   les cèl•lules mare per separat perquè formaren precursores d'ambdós estructures: els cilis  i les neurones i les van implantar als animals.
Finalment els científics van comprovar si eixes cèl•lules de l'oïda funcionarien una vegada trasplantades en ratolins hipoacúsico, és a dir, amb insuficiències auditives.

Noticia original

Noticies relacionades 
Noticia 1

Noticia 2

Video

2 comentaris:

  1. Aquesta notícia m'ha semblat molt interesant i curiosa, perquè a casa tinc un familiar que pateix pèrdua auditiva d'una orella a causa d'una enfermetat que va patir de xicotet. Al llarg d'aquesta notíca he llegit que amb aquesta nova terapia es podria combatre dos tipus de sordera: la causada per la falta de cilis i la causada per la pèrdua de neurones que són cèl.lules desenvolupeades durant el procés embrionari i que no es poden regenerar. Pot ser aquesta nova teràpia podria ser eficaç per al meu familiar i solucionar-li la discapacitat de la sordera que tanta gent pateix.

    Amb aquestes notícies de cada dia ens n'adonem de la rapidesa evolutiva de la ciència i de la infinitat de descobriments que realitzen per solucionar algunes malalties,problemes,etc del dia a dia.

    No he trobat cap vídeo ni cap notícia relacionada amb la tèrapia per curar la sordera, però vos deixe un enllaç d'una pàgina on explica que és allò de la hipoacusia i alguns trataments. També us adjunte un vídeo d'una dona que explica el seu cas de sordera i els inconvenients que té en la seva vida diària.

    Notícia: http://definicion.de/hipoacusia/

    Vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=YTe8SStFdTs

    ResponElimina