divendres, 12 d’octubre del 2012

Més de 350 milions de persones pateixen depressió en el món


Segons assegura l'OMS, al món hi ha més de 350 milions de persones amb depressió, un trastorn mental que altera les seues vides i que fa que molts afectats no busquen tractament.
Segons l'OMS és fonamental la participació activa de les persones que la pateixen i dels seus familiars per resoldre la depressió. Primer cal reconèixer la malaltia i començar el tractament amb temps.
"Només la meitat de les persones amb depressió reben l'atenció que necessiten. En molts països aquesta xifra és inferior al 10 per cent"ha dit Shekhar Saxena (director del Departament de Salut Mental i Abús de Substàncies de l'OMS).

A més, hi ha relacions entre la depressió i la salut física o circumstàncies com les pressions econòmiques, la desocupació...que també augmenten el risc de patir aquest trastorn. Segons l'OMS la depressió pot portar fins i tot al suïcidi.
L'OMS dóna assistència als governs perquè incloguen el tractament d'aquesta malaltia en l'atenció sanitària. A través del Programa d'acció per superar la bretxa en salut mental (mhGAP) es capacita els professionals sanitaris  perquè identifiquen els trastorns i proporcionen una atenció adequada, assistència psicosocial i medicació a les persones afectades.


Notícia original

Altres notícies relacionades:



 Video:

 

2 comentaris:

  1. Em pareix que aquesta notícia és molt interessant.
    La gent té aquest tema un poc abandonat i pense que es deuria de tindre més em compte, ja que és un problema greu. No es tracta de alguna cosa del cos sinó de la ment, que de vegades és molt més greu i més difícil de curar que qualsevol enfermetat d’algun òrgan o altres parts del cos.

    Así et deixe una pàgina relacionada que pot interessar-te:
    http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/003213.htm

    ResponElimina
  2. Sempre tractant coses interessants.
    Pense que aquesta enfermetat el principal problema que té, és que tant el malalt com el familiar poques vegades saben que és estar deprimit i per aquest motiu hi ha tants afectats. També cal incluir que la situació mundial actual influeix molt a la depressió.

    ResponElimina