dimarts, 23 d’octubre del 2012

Malària a Grècia


La malària ha atacat a Europa, però sols a Grècia, que ja va patir esta malaltia l’any 1974. La gent es va trobar tan perjudicada pels retalls en sanitat que  no es podien permetre ni tan sols els medicaments contra la malària, una malaltia que cada any provoca entre 700.000 i 2.700.000 morts.


Ja ha acabat aquest brot que es trobava a Grècia des de Maig. Médicos sin Fronteras ja s’havien desplaçat fins ahí per a repartir medicament a totes les persones afectades.

Un estudi realitzat a 6.000 immigrants residents en el sud del país va revelar que el 60% d’ells tenien anticossos de la malària. També va favorable per a l’expansió del mosquit el canvi climàtic, ja que actualment fa més calor que anys passats.

Però per sort amb la aparició del fred ha matat a tots els mosquits. Des del 18 d'Octubre que no es registra cap cas nou, però ha afectat a 63 persones.





Notícies relacionades:


1 comentari:

  1. He decidit comentar aquesta entrada perque m'ha cridat l'atenció ja que, a part de dir el que ocurrix també destaca una mica per damunt que les persones no poden curar-se per culpa de la situació econòmica. M'ha fet pensar que a partir d'ara el país ja estarà preparat per a afrentar-ho i que no ocurrixquen les conseqüències que han passat ara. També hi ha la ventatja que ara ve el fred aleshores en eixe aspecte hi tenen ventatja.

    ResponElimina