dilluns, 22 d’octubre del 2012

L'extracció d'aigua subterrània a Lorca va contribuir a la fatalitat del terratrèmol

Encara que probablement no va ser el desencadenant, l'extracció d'aigua per al consum humà va contribuir a que es produira aquest fatal terratrèmol que va produir 9 morts el passat Maig a la localitat murciana de Lorca.

Un equip de científics de la Universitat de Western Ontario, amb Pablo González al capdavant, han publicat hui a la revista Nature Geoscience els resultats d'una investigació que assegura que la pèrdua progressiva d'aigua a un aqüífer proper a la ciutat va perturbar l'escorça terrestre a una falla.

Els experts van comprobar que el moviment de la falla guarda relació amb el descens de 250 metres del nivell de l'aigua subterrània des dels anys 60. Açò seria suficient per a provoccar una fractura en la roca que causaria el terratrèmol.

D'aquesta manera, afirmen que les activitats humanes influeixen, o almenys poden influir en com i quan tenen lloc els terratrèmols, i alerten de que hi ha que permanéixer alerta als canvis que provoquem els humans sobre la Terra, ja que podem iniciar terratrèmols, però encara no sabem com controlar-los.

Vídeo-resum dels efectes del terratrèmol (Maig 2011):



Notícia original
Notícia relacionada: Al menys 8 mort per dos terratrèmols en Lorca
Notícia relacionada: El 80% de les vivendes de Lorca, afectades pel terratrèmol

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha agradat molt. El títol m'ha cridat molt l'atenció ja que jo no savia que aquest terratrèmol que es va produduir a Lorca, contribuira a aquest fenòmen.
    A més, he après noves dades que no coneixia sobre aquest tema.
    El que hem pareix interesant, es que van hi haure 8 morts amb una magnitud de 5.1 i en altres llocs han hagut terratrèmols amb molta més magnitud,i no han hagut cap mort. Es clar, que depen del lloc, però hem pareix molt curiòs.

    La destrucció humana al món cada vegada és més gran i deuríem possar remei.

    He encontrat un vídeo interesant sobre un abans i un desprès d'aquest terratrèmol. Ací vos el deixe: http://www.youtube.com/watch?v=1MfeIjgvVl8&feature=related

    ResponElimina