diumenge, 28 d’octubre del 2012

Les primeres plantes que hi fugiren de l´aigua

A la Terra ens puguem encontrar amb una diversitat d´ecosistemes que va desde les selves fins als deserts,però,açó no havera pogut ser possible si els ancestres de les plantes actuals no hagueren eixit de l´aigua i s´hagueren quedat amb les seues cosines les algues verdes.

En aquest procés es centra Linda Graham i els seus colaboradors de la Universitat de Wisconsin que va realitzar un estudi vegent-hi en ell que  aquest procés va sometrer a la Terra a canvis important ja que, al eixir de l´aigua,les plantes van modificar els seus habits de vida que amb estos van canviar el clima mundial,les condicions atmosfériques,moldejant els ecosistemes,etc.També es va descubrir en aquest estudi que la clau del èxit sobre les plantes de la seua colonització a la Terra fou el Carboni gràcies a la adicció de les plantes per aquest element aconseguiren multiplicar la seua biomassa per 40 i així poder persistir a la Terra.



Notícia relacionada:

Notícia original:

1 comentari:

  1. La noticia esta molt ben resumida, la original era molt llarga i t'ha quedat amb una llargària molt mes reduïda però conservant les dades mes importants. També m'ha agradat molt el vídeo que conte més informació per als interessats.

    Deixe ací un arbre genealògic de les plantes:
    http://1.bp.blogspot.com/_me39fAf7ZBY/TQPqunhgqiI/AAAAAAAAAWw/bflE0torFN4/s1600/evovegetal2.png
    I un bloc on hi ha molta informació sobre la evolució d'aquestes:
    http://evoplantas.blogspot.es/

    ResponElimina