dijous, 4 d’octubre del 2012

Les cèl·lules mare humanes poden ser genèticament modificades en la lluita contra el VIH

Aquest gran descobriment (descobrit per un equip d'investigadors de la UCLA)  ha demostrat que les cèl·lules poden atacar les cèl·lules infectades pel VIH.

Aquest estudi mostra a les cèl·lules mare formant cèl·lules immunes que ataquen el VIH (és eficaç per suprimir el virus en els teixits vius en un animal).
En una segona investigació, els científics van trobar el receptor de les cèl·lules T assassines Limfòcits T CD8 citotòxics (encargats del reconeixement de les cèl·lules infectades amb el virus de la SIDA). El problema és que aquestes cèl·lules no són abundants, i per tant, no poden eliminar el sida).
Per resoldre això, els investigadors van duplicar el receptor i el van utilitzar per modificar genèticament les cèl·lules mare de la sang. Mitjançant enginyeria genètica van posar el receptor a les cèl·lules mare i les van implantar en els ratolins.
Les cèl·lules mare introduïdes van formar enormes poblacions de cèl·lules adultes i específiques per atacar el VIH.
En l'actual estudi, els investigadors van descobrir que poden formar cèl·lules T madures que poden atacar el VIH en els teixits on el virus viu i es multiplica. Ho van fer amb l'ús d'un model de substitució (un ratolí humanitzat en el qual la infecció de VIH s'assembla molt a la dels humans).
Les cèl·lules mare modificades van poder desenvolupar-se i migrar als òrgans per combatre la infecció del sida.

Notícia original

Altres notícies relacionades:




Video:

 

1 comentari:

  1. M'ha agradat molt aquesta notícia i em pareix molt interesant ja que el VIH és un virus mortal que afecta a moltes persones arreu del món i crec que poder arribar a curar-la es un grandíssim avanç que salvarà moltes vides.
    Ací et deixe una notícia per a que tingues més informació:
    http://noticiasdelaciencia.com/not/4260/posible_via_para_usar_celulas_madre_contra_el_virus_del_sida/

    ResponElimina