dissabte, 27 d’octubre del 2012

Les begudes ensucrades reforcen la predisposició genètica a l'obesitat

La venta d'aquests refrescs en tamany ‘maxi’ han sigut prohibits a la ciutat de Nova York per frenar l'epidèmia. Tres estudis publicats per la revista ‘The New England Journal of Medicine’, encara que han insistit en aquest missatge, van un poc més enllà: les begudes riques en sucres reforcen la susceptibilitat genètica a tindre uns, o molts, kilos de més.

Els investigadors de l'Escola de Salut Pública de l'Universitat de Harvard (EEUU) ens diuen que els seus resultats mostren una interacció significativa entre un important factor dietètic, com es la ingesta de begudes ensucrades, i la major o menor predisposició genètica amb relació a l'IMC  i el risc d'obesitat. A més, aquests investigadors, registraren dades de 6.934 dones, 4.423 hòmens i d'altre grup format per 21.740 dones. De tots els participants, s'evaluaren dades sobre l'ingesta calòrica i la seva procedència. D'aquesta manera, van poder observar que les persones que ingereixen més begudes d'aquest tipus poden ser més susceptibles als efectes genètics sobre l'adipositat.

Les begudes ensucrades són nutrients pobres i amb frequència s'associen amb aliments salats i calòrics. A més a més, aquesta ingesta també contribueix a l'obesitat per altres motius; els refrescs i sucs ensucrats tenen un alt contingut calòric amb una baixa sacietat i una incompleta compensació d'aquestes caloríes líquides, resultant en un increment de l'ingesta total d'energía. Pot incrementar els riscs de resistència insulínica, la disfunció de les cèl·lules beta del pàncrees y l'aparició d'altres trastorns metabòlics.

Noticia original.
Noticies relaciones:
Vinculen el consum regular de begudes ensucrades a l'obesitat.
L'excès de consum de begudes ensucrades augmenta risc de diabetes.
El consum de begudes ensucrades accentúa el sobre pes i l'obesitat.

Vídeos:



2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt per què té molta raó.
    He de dir que no sols augmenta el risc d'obesitat, com has dit tu, sinó que hi ha una gran predisposició al famosíssim sucre o també dit diabetis, ja que descontrola els nivells normals de sucre que la gent ingereix aquests líquids. La diabetis, pot ser hereditària però també intervenen molt els factos de risc, com és aquest cas. Les grans multinacionals fan que puga ser més freqüent en la gent jove, ja que és la que més sol prendre aquests tipus de begudes. Bé, aquestes multinacionals utilitzen substàncies que creen addicció, a base d'additius com pot ser el sucre que estàvem parlant o altres. Està clar que totes aquestes multinacionals es mouen pels diners.
    Bo, crec, que he donat un poc la meua opinió sobre les multinacionals de begudes ensucrades, segur que els que la fan no en beuran, d'això estic ben segura...

    ResponElimina