dimecres, 31 d’octubre del 2012

La destrucció del habitats costers promou un forma important de l’efecte hivernacle.

Segon un nou estudi, la destrucció dels habitats costers allibera mil milions de tones de gasos a l’atmosfera, afavorint l’efecte hivernacle.
L’equip de Brian Murray, un director d’anàlisis econòmics de estats units, ha calculat que les emissions que produeix la destrucció d’aquests ecosistemes podrien aplegar a igualar a les emissions que produeix el Japó.
Asó significa que mai s’ha tingut en compte aquestes emissions que podrien ser tan grans com la dels països industrialitzats.
Aquest carboni, es troba emmagatzemat en els sediment de les aiguamolls i terrenys de la vorera que estan baix l’aigua. Quan aquestos sols son destruïts els sediments comencen a oxidar-se i asó fa que alliberen diòxid de carboni.

Noticia Original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Video:

2 comentaris:

  1. Pense que aquesta noticia és prou interessant i més si l'apliquem a l'actualitat. No li donem importància, i segurament no li'n donarem fins que no ens vejam al bou davant, però ben cert és que dia a dia els mateixos humans som els qui més contribuïm a topar-nos amb aquest bou el més prompte possible, que en aquest cas, el bou, és un símil de l'efecte hivernacle. Si no deixem de fer coses com aquesta, de destruir els hàbitats costers, o altres accions que contribuisquen a un alliberament de gasos a l'atmosfera, ens trobarem amb un molt més gran i greu problema, les conseqüències de l'efecte hivernacle i ahi l'acció humana es quedaria menuda, ben menuda.

    ResponElimina