dimecres, 10 d’octubre del 2012

Identifiquen proteïnes clau en el càncer de mamella.



El Centre d'Investigació del Càncer (IBMCC), un organisme dependent del CSIC i l'Universitat de Salamanca, han trobat sis proteïnes que ajuden al creixement i a l’extensió de la curació de la metàstasi del pulmó en el càncer de mamella.

Els tumors metastàtics en els pulmons son càncers que es desenvolupen en altres llocs del cos (o altres parts dels pulmons) i es propaguen a través del torrent sanguini o el sistema limfàtic als pulmons.
És diferent del càncer pulmonar que comença en els pulmons.





Al inactivar la proteína Vav3 junt a la Vav2 es va descobrir queaquestes eren clau en el creixement del tumor i en la seua propagació.
Així es trobaren altres 4 proteïnes, Ilk, Inhibina betaA, ciclooxigenasa 2 y Tacstd2, les quals quan s'inhibien genèticament disminuïa el tumor i s'eliminava el risc de metàstasi.

Aquesta investigació hi és als laboratoris, és a dir, que la seua aplicació pràctica tardarà anys. Peró ha donat informació de possibles dianes terapèutiques.

El càncer de mamella és un dels més freqüents en l'actualitat. En Espanya se diagnostiquen cada any uns 15.000 casos nous, que presenta una major mortalitat en dones, encara que este tumor tambe es desarrolla en homes.
La taxa de curació d'aquest tumor es troba sobre el 66% dels casos. No obstant, aquells pacients que desenrollen metàstasis perifèriques o que recorren en la malaltia després de el tractament inicial tenen percentatges de curació molt més reduïts.

Notícia original

Altres notícies relacionades:

Troben proteïnes que causen la metàstasi


Identifiquen proteïnes de al metàstasi del càncer de mamella


Troben mutacions genètiques que intervenen en el càncer de mamella


1 comentari:

  1. Em pareix molt interessant aquesta noticia, i més els avanços que s'están realitzan al càncer per tal de que hi haja més esperança de vida.
    Jo he trobat un video sobre aquest tema i que ens explica que és aquest càncer de mama que cada vegada més dones padeixen i que m'ha resultat adequat per a aquesta noticia.
    https://www.youtube.com/watch?v=druBEupr7eM

    ResponElimina