dissabte, 20 d’octubre del 2012

Es Regenera teixit del tiroides amb cèl·lules mare embrionàries de ratolins

Un estudi realitzat a centres d'investigació belgues i estadounidencs ha aconseguit transformar cèl·lules mare embrionàries de ratolins, en cèl·lules del tiroides que al ser trasplantats a rosegadors van ser capaces de regular els nivells hormonals del animal.
Nature revelà, que el mes rellevant del estudi fou que les cèl·lules fol·liculars derivades de les cèl·lules mare embrionàries teixit que pogué recuperar dèficits hormonals en animals.
*La glàndula tiroidea, es la encarregada de metabolitzar el iode per fabricar hormones que regulen el creixement i desenvolupament de casi tots els teixits.
Aquesta glàndula (al mamífers), es compon de dos tipus de cèl·lula endocrina: les cèl·lules fol·liculars i les cèl·lules C.
Sabine Costagliola i uns companys de la Universitat Lliure de Brussel·les, crearen un protocol en el qual generaren cèl·lules fol·liculars a partir de cèl·lules mare embrionàries gracies a la sobreexpresió de proteïnes que participen en la expresió dels gens.
Al següent pas, aplicaren a les noves cèl·lules fol·liculars un tractament amb hormona tirotofina. Aquesta estimulà a les cèl·lules per a que formaren foliculs de forma in vitro.
Per acabar, al trasplantar-les al ratolins amb hipotiroïdisme, els animalets recuperaren els seus nivells hormonals. 

Noticia original

Noticies relacionades:
Noticia 1
Noticia 2

1 comentari:

  1. m'ha agradat esta notícia perquè no sàvia molt aquest tema i sobretot perquè ara es les funcions de les cèl·lules fol·liculars i les cèl·lules C, he trobat un vídeo que parla sobre l'hipertiroïdisme
    http://youtu.be/KwrbtNI9Orw

    ResponElimina