dimarts, 16 d’octubre del 2012

ELS BESSONS QUIMÈRICS

Científics de l’Universitat d’Oregon (EEUU) i de l’Oregon National Primate Research Center han aconseguit crear els primers monos quimèrics en la història. Aquests dos, Roku i Hex, porten un gen alterat introduït per manipulació de cèl•lules STEM embrionàries (ES). Per a dur-ho a terme els investigadors van unir cèl • lules embrionàries de 3 parelles diferents de monos de la raça rhesus  i les van adherir, amb èxit, en mones adultes utilitzant cèl•lules de fins a sis genomes (informació genètica codificada que posseeix un organisme en particular)  diferents.

El més interessant és haver aconseguit aplicar aquesta tècnica en primats, ja que la creació d’animals quimèrics s’havia limitat als ratolins. El genoma d'aquesta espècie en particular va ser desxifrat el 2007, i es va determinar que el 93% del seu ADN és igual al de l'ésser humà. És per això que aquesta notícia sobre el naixement de Roku i Hex obre les portes a noves investigacions  ja que els científics suggereixen que en un futur, es podria arribar a curar malalties genètiques i fins i tot seria possible ajudar a parelles infèrtils usant els seus gens per donar vida a la seva descendència.

Notícia original

Notícies relacionades:
Més informació sobre la notícia.
Clau de l’experiment.
Clonació i transgènesi animal (PDF)


Vídeos:

1 comentari:

  1. M’ha agradat molt la noticia que has tractat ja que la creació de animals quimèrics es un tema molt interessant. A més ,com tu has dit, aquesta tècnica sols es limitava al ratolins, i la aplicació als primats a fet veure als humans que es poden portar a terme noves investigacions que en un futur podran cura malalties genètiques i crear descendència en parelles infèrtils, cosa que crec que significa un avanç molt beneficiós per a la humanitat.

    ResponElimina