dijous, 25 d’octubre del 2012

El vent a Urà pot superar els 900 quilòmetres per hora



Un equip internacional de científics ha realitzat un estudi sobre Urà  que revela que el vent al planeta pot arribar a ratxes superiors als 900 quilòmetres per hora. El nou treball, presentat en la trobada de la 'Societat Astronòmica Americana', s'ha realitzat gràcies a noves imatges obtingudes gràcies a una nova tècnica a l'Observatori de Keck (Hawaii), que han revelat un clima "estrany" a Urà.
Concretament, les imatges revelen que el planeta té una gruixuda atmosfera d'hidrogen, heli i metà i que allà els vents bufen principalment d'est a oest a velocitats que arriben als 900 quilòmetres per hora, tot i les petites quantitats d'energia disponibles per conduir , segons han indicat els científics. A més, els investigadors han assenyalat que l'atmosfera és gairebé igual a la de Neptú  i que les seves temperatures arriben el fred suficient com per congelar el metà, al voltant dels -180 º C.
Una de les autores del treball, Heidi Hammel, ha explicat que "aquestes imatges revelen una sorprenent quantitat de complexitat en l'atmosfera d'Urà". "Se sabia que el planeta estava actiu, però fins ara la major part de l'activitat va ser emmascarada per 'soroll' en les dades", ha apuntat.
Per la seva banda, el científic Larry Sromovsky, ha explicat que els sistemes meteorològics d'Urà es comporten de manera diferent a la resta del planetes estudiats . Segons ha indicat, la banda de núvols en forma d'ona prop de l'equador del planeta pot indicar inestabilitat atmosfèrica.
Ara, l'equip començarà a treballar en l'estudi del setè planeta del sistema solar  i adverteixen que Urà "està canviant". "No s'espera que les coses estiguin tal com estan ara", ha assenyalat Sromovsky.

Noticia original

Noticies relacionades

Hi ha més planetes que estrelles a la via Làctia

Troben un planeta de mida similar a la Terra en un sistema estel •lar  proper

video



1 comentari:

  1. Mmmm... Natalia, Natalia. Com en tots els teus posts, m'has deixat bocabadada. Realment em sembla interessant, almenys ja sé on no anar a vacances! Bromes de banda, realment és un estudi interessant, sembla inclús preocupant pensar els canvis que succeeixen en planetes tan "relativament pròxims" ja que, d'una forma o altra, ens poden afectar a nosaltres. Podria ocòrrer també a la terra? Què canvis aguarden al nostre planeta? Tantes preguntes que se'm amuntonen al llegir el teu post! Aixina que res, pararé d'escriure per a reflexionar sobre el que he llegit!

    ResponElimina