dimecres, 17 d’octubre del 2012

Daisy, la vaca que produeix llet hipoalergènica

Investigadors del AgResearch, un institut de investigació dependient del Gobern de Nova Zelanda han modificat genèticament a Daisy, la vaca de la imatge, per aconseguir que produeixi llet hipoalergènica.


Han utilitzat un tècnica que consisteix en reduir la proteïna BLG.
Daisy encara és una ternera, però experimentaren amb ella i els anàlisis no registraren nivells de la porteïna BLG.

Fins ara, 
la indústria de la llet ha intentat modificar la vacuna amb diferents tècniques com eliminar aquesta proteïna i altres, però resultaren ser més cars i poden tindre un sabor amarg.



Fins un 7% dels xiquets presenten alèrgia a la llet de vaca, pero la majoria la supera durant els primers 6 anys de vida.



Els problemes que presenten les persones amb la llet vacuna son la intolerància a la lactosa o la alèrgia a una o més de les proteïnes i reaccionen de manera anormal. Son grans problemes perquè la llet té calci i vitamina D , encara que molta gent no els considera així.


Notícia original


Notíces relacionades:

-Una vaca modificada produeix llet antialèrgica

-Daisy, una vaca modificada

-La vaca que dóna llet hipoalergènica




Vídeo:



Informació relacionada amb la notícia:

-Alèrgia a la llet

-Alèrgia a les proteïnes de la llet

-Proteïnes de la llet



1 comentari:

  1. Es una noticia important, ja que si el procés ix bé, serà un gran avanç en el mon de les al•lèrgies. Ja que molta gent té al•lèrgia als lactis,i son grans problemes perquè la llet té calci i vitamina D.

    I si eixira bé aquest nou procés podrien començar a provar-ho amb al•lèrgies a altres aliments, i seria a la vegada bo per a les persones que no podien prendre aquests aliments, ja que ara ja s’ho podrien prendre i sense cap preocupació.

    ResponElimina